Ayçekirdekli Keten Tohumlu Tuzlular

Ayçekirdekli Keten Tohumlu Tuzlular Ayçekirdekli Keten Tohumlu Tuzlular

Servis: 10 kişilik

MALZEMELER

Yarım su bardağı un

1/4 su bardağı kepekli un

1/4 çay kaşığı kabartma tozu

1/4 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı tozşeker

2 çorba kaşığı tereyağı, bıçakla küp şeklinde kesilmiş

2 çorba kaşığından biraz fazla süt

1 çay kaşığı limon suyu

1 yumurtanın akı, çırpılmış

Üzerine serpmek için susam, çörek otu,

Ayıklanmış ay çekirdeği, keten tohumu

YAPILIŞI

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Bir kaseye un, kepekli un, kabartma tozu, tuz ve toz şekeri elekten geçirerek koyun. Tereyağını unlu karışıma ekleyin ve yoğurun. Başka bir kapta süt ve limon suyunu karıştırın. Bu karışımı hamura ilave edin. Hamur kuru ise 1 tatlı kaşığı süt ekleyin. Hamuru merdaneyle incecik açın. Hamurun üzerine yumurtanın akını sürün. Susam, çörek otu, ay çekirdeği ve keten tohumu karışımını serpin. Hamuru, yuvarlaklar halinde kesin ve pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisinde 15-20 dakika pişirin.

Afiyet olsun.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>