Badem Soslu Dil Balığı

 

Hazırlama süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 15 dakika

8 kişilik

Malzemeler:

8 dil balığı

150 gr. Tereyağı

3 diş sarımsak

Yarım su bardağı soyulmuş badem

Yarım su bardağı kıyılmış maydanoz

Deniz tuzu, karabiber

Yapılışı:

Tereyağını geniş bir tavada eritin ve balıkları önlü arkalı kızartın. Balıkları yağdan çıkarıp bir tabağa alın ve sıcak kalması için üzerine bir kapak kapatın. Balıkları kızarttığınız tavaya ince dilimlenmiş sarımsak ve bademleri ekleyerek soteleyin. Kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ilave edin ve 1 dakika sonra ocaktan alın. Balıkları servis tabağına alın ve üzerine bademli sostan gezdirin. Servis yapın.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>