Bakla Ezmeli Ekmek Tarifi

MALZEMELER

500 gr. taze bakla

2 diş ince kıyılmış sarımsak

3 dilim ekmek

2 yemek kaşığı süt

5 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz, karabiber, sızma zeytinyağı

TARİFİ

Baklaları 3 su bardağı su ile haşlayın. Kenarlarını aldığınız ekmek için ayrı bir kapta sütle ıslatın. Baklanın suyundan 2 yemek kaşığı ayırıp süzün. Kabuklarını ayıkladığınız baklaları, ıslatılmış ekmeği, 2 diş sarımsağı blendırdan geçirin. Eğer püre katı olursa ayırdığınız bakla suyundan ilave edin. Tuz ve karabiberi de ekleyin. Ekmekleri fırında kızarttıktan sonra önce sızma zeytinyağına batırın daha sonra püre halindeki bakla ezmesini ekmeklerin üzerine sürün.

 

baklaezmeliekmek2 çantamodelleri.biz  Bakla Ezmeli Ekmek Tarifi

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>