Bakla Ezmeli Ekmek Tarifi

MALZEMELER

500 gr. taze bakla

2 diş ince kıyılmış sarımsak

3 dilim ekmek

2 yemek kaşığı süt

5 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz, karabiber, sızma zeytinyağı

TARİFİ

Baklaları 3 su bardağı su ile haşlayın. Kenarlarını aldığınız ekmek için ayrı bir kapta sütle ıslatın. Baklanın suyundan 2 yemek kaşığı ayırıp süzün. Kabuklarını ayıkladığınız baklaları, ıslatılmış ekmeği, 2 diş sarımsağı blendırdan geçirin. Eğer püre katı olursa ayırdığınız bakla suyundan ilave edin. Tuz ve karabiberi de ekleyin. Ekmekleri fırında kızarttıktan sonra önce sızma zeytinyağına batırın daha sonra püre halindeki bakla ezmesini ekmeklerin üzerine sürün.

 

baklaezmeliekmek2_çantamodelleri.biz

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir