Bal Kabağı Çorbası

Süre: 25 dakika

MALZEMELER

500 gram bal kabağı

3 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı margarin ya da sıvı yağ

1 adet küçük baş soğan

6 su bardağı sıcak su

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Terbiyesi için:

Yarım limon suyu

1 yumurta sarısı

2 yemek kaşığı un

1 su bardağı soğuk su

TARİFİ

Kabakları küçük küçük zar şeklinde doğrayın. Tencerede sıvı yağı ya da margarini yanmadan eritin. İnce doğradığınız soğanı ilave edin ve soğanlar pembeleşince kabakları ekleyin. Kabaklar suyunu salıp çekinceye kadar karıştırın, tamamen suyunu çektiği vakit üzerine unu ekleyin ve un kavrulana kadar karıştırın. İçine sıcak suyu ekleyin ve kaynamasını sağlayın. Ayrı bir kapta terbiyesi için soğuk suyu, yumurta sarısını unu ve limon suyunu iyice çırpın çorbanın içine azar azar yedirin. Terbiyenin topaklanmaması için çorba kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Arzunuza göre tuz ve karabiberi ekleyebilirsiniz. Çorbanın üzerine kızdırılmış yağ ve pul biber ile servis edebilirsiniz.

NOT: Çorba için kabağın sert olmasına dikkat edin.

 

balkabağıçorbası çantamodelleri.biz  300x199 Bal Kabağı Çorbası balkabağıçorbası2 çantamodelleri.biz  300x197 Bal Kabağı Çorbası

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>