Bostana

 

Hazırlama süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 25 dakika

4 kişilik

Malzemeler:

400 gr. Domates

Yarım demet taze soğan

1 soğan

Yarım demet maydanoz

30 gr. Domates salçası

1 limonun suyu

1 çay kaşığı kırmızı pul biber

2 yemek kaşığı su

Yapılışı:

Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyun ve çok ince küp şeklinde doğrayın. Soğanı soyup ince kıyın. Maydanozu temizleyip kıyın. Bütün malzemeyi bir kapta karıştırın. Ayrı bir kapta domates salçası, bir limonun suyu, pul biber ve suyu bir kapta karıştırın. Domatesli karışım ile sosu kapaklı bir kaba (cam kavanoz tercih edilebilir) aktarın. Kapağını kapatıp bir gün buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>