Cıvırla Tarifi

 

Hazırlama süresi: 15 dakika

Pişirme süresi: 20 dakika

6 kişilik

Malzemeler:

2 yemek kaşığı zeytinyağı

15 gr tereyağı

1 soğan

2 sivri biber

2 domates

1 yemek kaşığı domates salçası

1 çay bardağı ince bulgur

5 su bardağı sıcak su

250 gr taze fasulye

150 gr beyaz peynir

Tuz, karabiber

Yapılışı:

Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağı ve tereyağı karışımında kavurun. Küçük doğradığınız biberleri ve kabuklarını soyup küp doğradığınız domatesleri ilave edin. Domates salçası ve bulguru ekleyip kavurmaya devam edin. Suyu ekleyip kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirin. Fasulyeleri ayıklayın. Verev doğrayıp çorbaya ekleyin. Kapağını kapatıp fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Fasulyeler pişince ufalanmış peynir, tuz ve karabiberi ekleyip birkaç dakika kaynattıktan sonra sıcak servis yapın.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>