Fasulyeli Bulgur Çorbası

 

Hazırlama süresi: 15 dakika

Pişirme süresi: 20 dakika

4 Kişilik

Malzemeler:

250 gr taze fasulye

15 gr tereyağı

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Yarım su bardağı pilavlık bulgur

1 soğan

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

7 su bardağı sıcak su

Dereotu

Kırmızı pul biber, tuz

Yapılışı:

Fasulyeleri temizleyip 1 cm. kalınlığında verev şekilde doğrayın. Tereyağı ve zeytinyağını tencereye alıp ısıtın. Soğanı yemeklik doğrayın. Yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Fasulye ve salçaları ilave edip 3 dakika soteleyin. Sıcak suyu ve bulguru fasulyelere ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, kırmızı pul biber ve kıyılmış dereotu ilave ederek karıştırın. Sıcak servis yapın.

 

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>