Hafif Sebzeli Yaz Çorbası

MALZEMELER:

2 lt. et suyu
60 gr margarin veya tereyağı
2 orta boy soğan
100 gr havuç (1 büyük boy)
350 gr sarı patates (4 büyük boy)
200 gr kabak (2 küçük)
200 gr çalı fasulyesi
120 gr dolmalık biber (2 orta)
750 gr domates (5 orta)
Yarım bardak iç bezelye
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
Yarım demet kereviz yaprağı
4 diş sarımsak
Tuz

 

YAPILIŞI:  

Soğan küçük parçalara doğranır, havuç fındık büyüklüğünde doğranır, kıyılmış; sarımsaklar, maydanoz ve kereviz yapraklan koyulup, karıştırılarak 5 dakika kavrulur. Soyulmuş ve küçük parçalara kesilmiş domatesler ilave edilip, 5 dakika daha kavurmaya devam edilir. Et suyu ve iki tatlı kaşığı tuz katılarak kaynatılır.Soyulmuş, fındık büyüklüğünde doğranmış patatesler, kabaklar, kılçığı alınmış, boyuna doğranmış fasulyeler, közlenip kabuklan soyularak küçük küçük doğranmış biberlerle, varsa iç bezelye eklenerek, kapak kapatılarak, sebzeler yumuşayıncaya kadar 40 dakika kısık ateşte pişirilir. Kıyılmış dereotu serpilir. İyice karıştırılıp, kâseye alınarak servis yapılır.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>