Kağıtta Çinekop

 

Hazırlama süresi: 15 dakika

Pişirme süresi: 15 dakika

4 kişilik

Malzemeler:

4 orta boy çinekop

1 soğan

1 limon

1 defneyaprağı

1 domates

Ayçiçek yağı

Tuz

Yağlı kağıt

Yapılışı:

Balıkların sırt kılçığını, karın kılçığını ve içini temizleyip kafalarını kopararak fileto çıkarın. Her filetonun sağ ve sol yanlardaki kılçıklarını temizleyin. Bol suyla yıkayıp süzgeçte bekleterek sularının süzülmesini sağlayın. Yağlı kağıdı 3 balık sığacak şekilde iki kat kesin. Kağıda bir iki damla ayçiçek yağı damlatın. Kağıdın ortasına 2 kat olarak çinekop filetoları dizin. Bir filetonun üzerine bir dilim halka soğan, diğer filetonun üzerine bir dilim limon, üçüncü dilimin üzerine de bir dilim domates yerleştirin. Bir tutam tuz ve ince kıyılmış defneyaprağı serpiştirin. Kağıdın yanlarda kalan fazlalıklarını üzerine kapatın. Kağıdın üzerine hafifçe su serpin. Sıcak ızgarada orta ateşte her iki tarafını da 3′ er dakika pişirin. Servis yapın.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>