Karalahana Sarması

 

Hazırlama süresi: 45 dakika

Pişirme süresi: 35 dakika

6 kişilik

Malzemeler:

1 kg. karalahana

1 tatlı kaşığı tuz

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1,5 su bardağı pirinç

3 soğan

250 gr. Kıyma

1 yemek kaşığı kuru nane

Karabiber

Kırmızı pul biber

Kimyon

Tuz

1 yemek kaşığı domates salçası

1 su bardağı doğranmış maydanoz

1 çay bardağı zeytinyağı

Üzeri için:

1 su bardağı yoğurt

1 diş sarımsak

1 yemek kaşığı salça

15 gr. Tereyağı

Yapılışı:

Karalahanaları yıkayıp kaynar tuzlu suya atın ve yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzerek soğumaya bırakın. Soğanı yemeklik doğrayıp kıymaya karıştırın. Pirinç, zeytinyağı, tuz, salça, maydanoz ve baharatları ekleyip karıştırın. Kıymalı harçtan yaprakların içine doldurup sarın. Tencerenin dibine karalahana yaprakları serip sardığınız sarmaları tencereye dizin. En üste zeytinyağı gezdirip üzerine uygun büyüklükte bir tabak kapatın ve sarmaların hizasına gelecek kadar su ekleyin. Yüksek ateşte kaynamaya başlayınca kısık ateşe alın ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Tereyağını eritip salçayı 3 dakika kavurun. Sarmaları tabağa alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos gezdirdikten sonra sıcak servis yapın.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>