Keçi Peynirli Soğuk Kuşkonmaz Çorbası

Keçi Peynirli Soğuk Kuşkonmaz Çorbası Keçi Peynirli Soğuk Kuşkonmaz Çorbası

Servis: 10 kişilik

MALZEMELER

1 demet kuşkonmaz, uçları soyulmuş ve dörde bölünmüş

2 yemek kaşığı zeytinyağı

  • Yarım, ince kıyılmış kuru soğan

1 diş, dilimlenmiş sarımsak

5-6 yaprak, ince kıyılmış taze nane

2 bardak tavuk suyu

40 gr. keçi peyniri

10 adet ince uzun kruton

YAPILIŞI

Kuşkonmazları soyduktan sonra başları servis edeceğiniz kabın dışında kalacak uzunlukta kesin ve ayırın. Çok tuzlu kaynayan bir suda 4 dakika haşlayıp buzlu suya alıp hemen soğutun, kenarda bekletin. Daha sonra minik bir tencereyi ateşe koyun, ısındıktan sonra yağı ekleyin. Ardından soğanı, en son da sarımsağı ekleyip karıştırın. Soğanlar transparanlaşınca kuşkonmazların geri kalanını da ekleyin ve karıştırın. Son olarak tavuk suyunu da ekleyin ve kaynayana kadar bekleyin, kaynadıktan sonra altını kısın. Kuşkonmazların piştiğinden emin olduğunuzda (hala renkleri koyu yeşilken) naneyi de ekleyin ve tencereyi ateşten alın. Kuşkonmazlı çorbayı blenderla püre edin ve süzgeçten geçirin, soğutun. Kaplarınıza doldurun, içine başları koyun ve krutonların üzerine keçi peyniri koyup tabağın üzerine yerleştirip servis edin.

Afiyet olsun.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>