Kestaneli ve Mantarlı Et
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 40 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
700 gr. Biftek
500 gr. Kestane
200 gr. Mantar
1 salçalık kırmızıbiber
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Yapılışı:
Biftekleri ve kırmızıbiberi jülyen doğrayın. Mantarları yarım ay şeklinde doğrayın. Yağları tavada ısıtın. Etleri ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Kırmızıbiberi ilave edip sotelemeye devam edin. Mantarlar yumuşayınca soyulmuş kestaneleri ilave edin. 7-8 dakika sonra tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp sıcak servis yapın.