Kestaneli ve Mantarlı Et

 

Hazırlama süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 40 dakika

4 kişilik

Malzemeler:

700 gr. Biftek

500 gr. Kestane

200 gr. Mantar

1 salçalık kırmızıbiber

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı Ayçiçek yağı

Tuz, karabiber, kırmızı pul biber

Yapılışı:

Biftekleri ve kırmızıbiberi jülyen doğrayın. Mantarları yarım ay şeklinde doğrayın. Yağları tavada ısıtın. Etleri ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Kırmızıbiberi ilave edip sotelemeye devam edin. Mantarlar yumuşayınca soyulmuş kestaneleri ilave edin. 7-8 dakika sonra tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp sıcak servis yapın.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>