KETEN TOHUMLU GRİSİNİ

KETEN TOHUMLU GRİSİNİ

KETEN TOHUMLU GRİSİNİ KETEN TOHUMLU GRİSİNİ

 

Servis: 20 kişilik

MALZEMELER

1.5 bardak tam buğday unu

1.5 çay kaşığı kuru ve aktif maya

Yarım bardak ılık su

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı taze çekilmiş keten tohumu

1 çorba kaşığı tam keten tohumu

1 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI

Mayayı suyla karıştırın ve eriyene kadar bekleyin. Diğer malzemeleri de içine dökün ve iyice karıştırın. Hamuru yağlanmış kabın içerisine dökün. Üzerini örtün ve kabararak hacminin iki katına çıkmasını bekleyin. Ardından bir pişirme kağıdını yağlayın. Hamuru, kalem kalınlığında, uzun, ince şeritler oluşturmak için elleriniz arasında ovalayın. Daha sonra onları pişirme kağıdının üzerine yerleştirin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısını fırçayla sürün. Keten tohumuyla süsleyin. Üzerini bir havluyla kapatıp, kabarması için 30 dakika bekleyin. 175 derecede, 10 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>