Kışlık Tarhana Yapılışı

Mutfak: Türk

MALZEMELER

1 kg. yoğurt

6 adet salçalı biber

6 adet domates

6 adet soğan

15 adet sivri biber

Aldığı kadar un

Tuz

kışlıktarhanayapılışı2 cantamodelleri.biz  300x225 Kışlık Tarhana Yapılışı

TARİFİ

Geniş bir kabın içine domatesleri rendeleyin. Biber ve soğanı ince ince doğrayın içine tuz ve yoğurdu ekleyip karıştırın. Aldığı kadar unu ekleyin ve hamur haline getirin. Cam veya çelik bir tencereye alın ve üzerini örtün. 1 hafta bekletin ve her gün yoğurun ve hamur sulandığı zaman un ekleyin. Temiz bir örtü üzerine hamuru küçük parçalara ayırın ve kurutmaya bırakın. Biraz kuruduğunda biraz daha küçük parçalara ayırın ve kevgirden geçirerek iyice kurutun. Kuruttuktan sonra bez keselerde muhafaza edin.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>