Kıymalı Bohça Çöreği

Kıymalı Bohça Çöreği

Hazırlama süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 25 dakika

8 kişilik

Malzemeler:

1 su bardağı süt

1 yemek kaşığı kuru maya

3 yemek kaşığı yoğurt

1 yumurta

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 çay bardağı zeytinyağı

4 su bardağı un

İç harcı için:

500 gr. Kıyma

4 soğan

2 domates

2 sivri biber

Yarım demet maydanoz

Yarım yemek kaşığı salça

Yarım yemek kaşığı biber salçası

1 çay bardağı su

1 çay kaşığı toz kırmızıbiber

Tuz, karabiber

Kızartmak için:

Ayçiçek yağı

Yapılışı:

Mayayı sütle karıştırın. Yoğurt, yumurta, şeker ve zeytinyağını ekleyip karıştırmaya devam edin. Unu ilave edip yoğurun. Üzerini örtüp 1 saat bekletin. Soğanları ve domatesleri temizleyip küçük doğrayın. Biber ve maydanozu temizleyip kıyın. Kıyma, 1 çay bardağı su, soğan, salçalar, domates, maydanoz, biber, karabiber, tuz ve kırmızıbiberi bir kaba alıp yoğurun. Hamuru parçalara ayırıp kare şeklinde kesin. Hamurun ortasına harcı paylaştırın. Kenarlarını içe doğru bohça şeklinde kapatın. Açılmaması için parmaklarınızla hamurların kenarlarını iyice yapıştırın. Ayçiçek yağını tavada ısıtın. Böreklerin iki tarafını kızartıp servisi tabağına alın. Sıcak servis yapın.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>