Kıymalı Rulo Poğaça

 

Hazırlama süresi: 35 dakika

Pişirme süresi: 45 dakika

6 kişilik

Malzemeler:

3.5 su bardağı un

1 su bardağı eritilmiş margarin

1 su bardağı süt

1 çay kaşığı tuz

İç harcı için:

250 gr yağsız kıyma

1 soğan

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz, karabiber

1 yemek kaşığı dolmalık fıstık

1 yemek kaşığı kuşüzümü

Üzeri için:

1 yumurta sarısı

Çörek otu

Yapılışı:

Margarini hamur yoğurma kabına atın. Süt ve tuzu ilave edip karıştırın. Elenmiş unu azar azar ekleyip sert ve pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru toparlayıp üzerini nemli bir bezle örtün. Buzdolabının alt rafında bir gece bekletin. İç harcı için, soğanı ince kıyın. Zeytinyağını tavada ısıtıp dolmalık fıstığı 1 – 2 dakika kavurun. Soğan ve kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin. Ocaktan almadan önce kuşüzümlerini ilave edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Hamuru 12 eşit bezeye ayırın. Her birini hafifçe unlayıp merdane ile dikdörtgen şekilde açın. Hamurların uzun kenarlarına kıyma harcını yayın. Sigara böreği gibi sararak yuvarlayın. Hazırladığınız poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>