Kolestrol

kolestrol2 çantamodelleri.biz  300x200 Kolestrol

Kandaki yüksek oranda yağ miktarına kolestrol denir. Yüksek ve düşük yoğunluklu HDL ve DL yağlarındaki düzensiz akış ve miktar tıpkı sert suyun boru içerisinde oluşturduğu kireç birikimi gibi damar içerisinde kolestrol birikimine sebep olur.

Kolestrolün kaynakları bir yenilen  ve içilen besinlerden birde karaciğer, bağırsak ve böbreküstü bezleri gibi bazı organlarda, Asetil-koenzim A’dan yararlanılarak meydana getirilir.

2 çeşit kolestrol vardır.

1. HDL (High Density Lipoprotein) Yüksek Yoğunluklu Lipoprotein

2. LDL (Low Density Lipoprotein) Düşük Yoğunluklu Lipoprotein

kolestrol çantamodelleri.biz  Kolestrol

Kolestrol, üretici organ ile tüketici dokular arasında gidiş-geliş halindedir. 24 saatte taşınan kolestrol miktarı birkaç gram civarındadır. Günlük kolestrol kayıplarının dörtte üçü karaciğer ve bağırsaktan sağlanır. Dörtte biri ise alınan besinlerden gelir.

Kolestrolün düşmesine neden olan unsurlar:

-24 saati aşan açlık

-Aşırı zayıflama

-Kötü beslenme

Kolestrolün yükselmesine neden olan unsurlar:

-Heyecan verici stresler

-Üzüntü

-Sigara

-Aşırı kilo

Troid bezi yetmezliği de çoğunlukla yüksek kolestrol oranını beraberinde getirmektedir.

Hiperkolesterolemi: Kanda kolestrol düzeyinin yüksek olması anlamına gelen hiperkolesterolemi LDL kolestrolün, HDL-kolestrole göre artışı ya da HDL kolestrolün toplam kolestrole göre azalması ile oluşur.

kolestrol5 çantamodelleri.biz  Kolestrol

Hangi bitkiler kolestrolü düşürür? Enginar, limon, ayçiçeği, greyfurt, huş ağacı, kuş dili, karahindiba, altınbaşak, yavşan otu, üzüm, haşhaş, soya, mısır.

Limon, greyfurt ve üzüm suyu kolestrolü düşüren meyvelerdendir. Günde 1 limon ya da 1 greyfurtun suyunu sıkaraken az 15 gn boyunca içebilirsiniz. 10 gün boyunca günde 1 bardak üzüm suyu içmek de kolestrolü düşürür.

20 gram kadar kurutulmuş enginar yaprağını 1 litre kaynar su içinde haşladıktan sonra 10 dakika kadar demleyin. Günde 3 bardak sabah-öğle-akşam olmak üzere aç karnına için.  Yavşanotunun kurutulmuş yapraklarından 1 çay kaşığı dolusu kadar alıp 250 gram kaynar suda haşlayın ve 1-2 dakika demledikten sonra günde 2 bardak için. Eğer kolestrolünüz çok yüksek ise 6 ay boyunca bu çayı içmeye devam edebilirsiniz.

Kurutulmuş Huş yapraklarından çay yapmak için 25 gram yaprak 1 litre kaynar su içinde demleyin ve günde 3 öğün aç karnına için.

100 gram karahindiba kökü 1 litre suda 10 dakika kadar kaynatıp süzün ve günde 3 bardak için.

Altınbaşak bitkisinin kurusunun 250 gram suda 1 çay kaşığı drog düşecek şekilde hesaplayın ve kaynatın, kaynamaya başlar başlamaz ateşten alın, kısa bir süre demlendikten sonra için.

Hülasa olarak kullanılan bitkiler: 80 gram enginar yaprağı, 1 litre kırmızı şarapta 14-15 gün bekletildikten sonra süzülür. Öğlen yemeklerinden sonra günde 1 bardak içebilirsiniz.

40 gram kuşdilinin çiçekli dallarını 1 litre kırmızı şarapta 3-4 gün bekletin ve süzün. 20 gün boyunca her gün 2 bardak sabah-akşam için.

Koletrolü düşürücü yağlar: Başta mısır olmak üzere, soya, ayçiçeği ve haşhaş yağı kolestrolü düşürücü olarak kullanılır. 3 ay boyunca bu yağlardan herhangi birini günde 1 yemek kaşığı içebilirsiniz. Günde 1-2 diş sarımsak yemek de kolestolünüzü düşürmeye etkili olacaktır.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>