Kuşkonmaz Turşusu

 

Malzemeler:

1 demet kuşkonmaz

2-3 havuç

5 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı kişniş

1 tatlı kaşığı tane karabiber

2 defneyaprağı

Salamura için:

Yeteri kadar su

Yeteri kadar elma sirkesi

Yeteri kadar kalın tuz

Yapılışı:

Salamura için malzemeleri karıştırıp bekletin. Kuşkonmazların kalın köklerini kesin. Ardından temiz bir kavanoza sığacak boyda kesip hazırlayın. Havuçların kabuklarını kazıyın, uzunlamasına 4 parçaya bölün, Kuşkonmaz ve havuçları buharda yaklaşık 15 dakika pişirin. Ardından buzlu soğuk su içinde bekletin. Kavanozun tabanına 1 defneyaprağı, sarımsak ve kişniş ile karabiberin yarısını aktarın. Kuşkonmaz ve havuçları kavanoza dik olarak düzgün ce yerleştirin. Aralara sarımsakları dağıtın. Kalan kişniş ve karabiber tanelerini ilave edin. Salamurayı bütün malzemelerin üzerini örtecek şekilde ekleyin. Elinizle üstten sebzelere biraz bastırın ve havasını çıkartın. Kapağını sıkıca kapatın. 2 hafta içinde turşunuz yenmeye hazır olacaktır.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>