Mahluta Çorbası

 

Hazırlama süresi: 15 dakika

Pişirme süresi: 20 dakika

4 kişilik

Malzemeler:

1 su bardağı kırmızı mercimek

1 çay bardağı pirinç

1 soğan

6 su bardağı su

1 tatlı kaşığı kimyon

Yarım limonun suyu

Tuz

Üzeri için:

20 gr tereyağı

1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Yapılışı:

Soğanın kabuğunu soyup iri doğrayın ve tencereye alın. Mercimek, pirinç ve suyu ilave edip malzemeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Karışıma tuz, limon suyu ve kimyonu ekleyip blender’ da pürüzsüz hale getirin. Tereyağını küçük bir tavada eritip kırmızı pul biberi ilave edin. Çorbayı kaseye aldıktan sonra üzerine biberli yağ döküp sıcak servis yapın.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>