Mantar Soslu Antrikot

mantarsosluantrikot2mantarsosluantrikot1

Hazırlama süresi: 15 dakika

Pişirme süresi: 20 dakika

4 kişilik

Malzemeler:

4 dilim dana antrikot

8 kestane mantarı

1 salçalık kırmızı biber

1 soğan

1,5 yemek kaşığı tereyağı

Tuz, karabiber

Yapılışı:

Tereyağının yarısını alıp eritin. Etleri tavaya ilave edin. Üzerlerine tereyağı sürüp tuz ve karabiberle tatlandırın. Tavanın kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin. Soğanı ince doğrayın. Başka bir tavada kalan tereyağını eritin. Soğanı kavurun. İnce doğranmış mantarları ve küp doğranmış biberleri ilave edin. Tuzla tatlandırıp pişirin. Etlerin her iki tarafı pişince tavadan alın. Servis tabağına yerleştirin. Üzerlerine mantar sostan aktarın. Karabiber serpip servis yapın.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir