Mantarlı ve Tavuk Etli Volovan

 

Hazırlama süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 30 dakika

4 kişilik

Malzemeler:

12 milföy hamuru

200 gr tavuk göğüs eti

100 gr mantar

4 dal maydanoz

50 gr mayonez

Tuz

Kırmızı pul biber

1 yumurta sarısı

Yapılışı:

Bir milföy hamurundan kalıp veya bardak yardımıyla yuvarlak çıkarın. Diğer iki milföy hamurundan da kalıp yardımı ile iki halka elde edip yuvarlak milföyün üzerine üst üste yerleştirin. Üzerine yumurtanın sarısını sürüp 180 derece fırında pişirin. Tavuğu haşlayıp küçük doğrayın. Mantarları küp doğrayıp birkaç dakika tavada soteleyin. Maydanozu ince kıyın. Tavuk, mantar, mayonez ve tuzu karıştırıp fırından çıkardığınız volovanların ortasına paylaştırın. Üzerine kırmızı pul biber serpip sıcak servis yapın.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>