Milföyde Mantarlı Karides

 

Hazırlama süresi: 15 dakika

Pişirme süresi: 20 dakika

6 kişilik

Malzemeler:

400 gr karides

6 milföy hamuru

1 yumurta sarısı

200 gr mantar

1 soğan

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yarım çay bardağı krema

Tuz, karabiber

Yapılışı:

Milföylerin etrafından 1.5 cm’lik boşluk bırakıp bıçakla kesmeden çerçeve yapıp üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış ı 80 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Mantarları temizleyip dilimleyin. Kararmamaları için limonlu suda bekletin. Soğanı küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Soğanı ilave edip kısık ateşte kavurun. Karidesleri ve suyu süzülmüş mantarları ekleyip 8 dakika kavurun. Tuz, karabiber ve kremayla tatlandırıp 2-3 dakika daha pişirin. Milföylerin iç kısımlarını çıkarıp karidesli karışımı içlerine paylaştırın. Sıcak servis yapın.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>