Nevzine

 

Hazırlama süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 25 dakika.

8 kişilik

Malzemeler:

1 paket (250 gr) tereyağı

5 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi

3 yemek kaşığı tahin

3 yemek kaşığı yoğurt

5 su bardağı (625 gr) un

1 paket kabartma tozu

2 su bardağı toz şeker

3 su bardağı su

Yarım limonun suyu

Yapılışı:

Tereyağını eritip hamur kabına alın. Ceviz, tahin ve yoğurdu ilave edip karıştırın. Un ve kabartma tozunu ekleyip sert kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Yuvarlak bir kalıbı yağlayıp hamuru elinizle bastırarak yayın. Baklava dilimi şeklinde kesin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Toz şekerle suyu kaynatıp şerbeti hazırlayın. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın. Tatlıyı fırından çıkarıp üzerine ılık şerbeti gezdirerek dökün. Şerbetini çekinceye kadar bekletin. Dilimleyip soğuk servis yapın.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>