Nişe Helvası

 

Hazırlama süresi: 25 dakika

Pişirme süresi: 35 dakika

6-8 kişilik

Malzemeler:

1 su bardağı antep pekmezi

1 su bardağı su

1 yemek kaşığı tereyağı veya ayçiçek yağı

3.5 yemek kaşığı buğday nişastası (nişe)

Yarım su bardağı antep fıstığı ya da iri kıyılmış ceviz

Yapılışı:

Tencerede yarım su bardağı su ve pekmezi karıştırın. Yağı ilave edip yağ ve pekmez iyice eriyinceye kadar karıştırın. Yarım su bardağı suda nişastayı ezin. Boza kıvamındaki karışımı pekmezli suya azar azar akıtarak karıştırın. İyice koyulaşıp tane tane olunca tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın. Servis tabağına alıp antepfıstığı ile süsleyip servis yapın.

 

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>