PATATES YUVASINDA SOMON FÜME

PATATES YUVASINDA SOMON FÜME

Servis: 10 kişilik

MALZEMELER

Rendelendikten sonra 4 su bardağını dolduracak kadar patates

1 yumurta

Yarım su bardağı, rendelenmiş parmesan peyniri

1 çay kaşığı tuz

Karabiber

20 gr. eritilmiş tereyağı

Yarım su bardağı krem peynir

1 çorba kaşığı limon suyu

5 dilim saman füme

Süslemek için taze fesleğen

12 delikli silikon muffin kalıbı

patatesyuvasındasomonfüme3 300x225 PATATES YUVASINDA SOMON FÜME

YAPILIŞI

Fırını 200 dereceye ayarlayın. Bir kasede patates, yumurta, parmesan peyniri, tuz ve karabiberi karıştırın. Muffin kalıbına birer çorba kaşığı bu karışımdan koyun. Karışımın üstüne bastırarak şekil verin ve üzerlerine çay kaşığı tereyağı koyun. 30 dakika rengi dönene kadar pişirin. Fırından alın ve soğumasını bekleyin. Krem peyniri limon suyu ile birlikte çırpın. Hazırladığınız tartaletlerin içine yerleştirin. Somon fümeyi üzerlerine paylaştırın. Fesleğenle süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>