Patlıcanlı Lazanya

patlıcanlı lazanya 295x300 Patlıcanlı Lazanya

Hazırlama süresi: 35 dakika

Pişirme süresi: 40 dakika

4 kişilik

Malzemeler:

9 yaprak lazanya

5 patlıcan

200 gr parça kuzu eti

1 soğan

20 gr tereyağı

1.5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Beşamel sos için

60 gr tereyağı

2 yemek kaşığı tepeleme un

2.5-3 su bardağı süt

Tuz

Rendelenmiş muskat

Yapılışı:

Soğanı küp şeklinde doğrayıp etlerle birlikte tencereye alın. Tereyağı ve su ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun ve irice doğrayın. Tereyağını eritip unu ekleyin ve sararıncaya kadar kavurun. Karıştırarak azar azar sütü ekleyin ve koyulaşıncaya kadar pişirin. Tuz, rendelenmiş muskat ve patlıcanı ekleyip karıştırın. Etleri ilave edin. Fırın kabını yağlayıp yan yana üç lazanya dizin. Üzerine patlıcanlı harcın 1/3′ünü yayın. Kaşar peynirinden bir miktar serpiştirip üzerine lazanya dizin. Aynı işlemi tekrarlayın. En üste kaşar peyniri serpiştirdikten sonra 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp 5 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>