Peynirli Kiş Tarifi

Kiş hamuru:
140 g un, 115 g soğuk tereyağı, 1 çay kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı soğuk su.
Peynirli Kiş Hazırlanışı: 
Tüm malzemeleri rando ya da mutfak şefiyle birleştirinceye kadar karıştırın. İki yağlı kağıt arasında 2 cm kalınlığında açın ve dolapta 1 saat dinlenmeye bırakın. Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın. 24 cm’lik kiş kalıbını yağlayın ve hamuru içine serip kenarlarını bir bıçak ya da oklavayla kesin. Hamurun tabanına bir çatalla delikler açın. Üzerine bir yağlı kağıt serin ve şişmemsi için üzerine ağırlık olarak kullanmadığınız bakliyat koyun.
Hamuru fırına koyun ve 15 dakika pişirin. Üzerindeki bakliyatları ve yağlı kağıdı alıp 5 dakika daha pişirin.

Peynirli Kiş tarifi cantamodelleri.biz .tr  Peynirli Kiş Tarifi

 

Peynirli Kiş İç malzemesi:
Çeyrek paket lor peyniri, 4 dal biberiye, kuru domates, 8-10 kiraz domates, 2 yumurta, 80 gr krema, 80 gr süt, tuz.
Hazırlanışı ;
Biberiyeleri ve kuru domatesleri doğrayın. Lor peyniriyle karıştırıp
pişmiş kiş hamurunun içine boşaltın. Yumurta, krema, süt ve tuzu iyice çırpıp peyniri kapatacak şekilde üzerine dökün. 180 dereceye gelmiş fırında 15-20 dakika civarı pişirin. Sıcak ya da ılık servis edin.

Afiyet, şifa olsun icon smile Peynirli Kiş Tarifi

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>