Sebze Soteli Hamburger Köftesi

hamburger köftesi

Hazırlama süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 25 dakika

4 kişilik

Malzemeler:

500 gr dana kıyma

2 dilim bayat ekmek içi

1 yemek kaşığı irmik

1 yumurta

1 çay kaşığı yenibahar

1 çay kaşığı kimyon

3 kabak

3 havuç

Birkaç dal fesleğen

Tuz, kimyon, karabiber

Kızartmak için

Ayçiçek yağı

hamburgerköftesi1 hamburger köftesi2

Yapılışı:

Ekmeği ufalayın. Kıymayı çukur bir kaba alın. Ekmek, irmik, yumurta, yenibahar, kimyon, tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun. Köfte harcından mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak yassı köfteler hazırlayın. Havuç ve kabakları temizleyip jülyen doğrayın. 3 yemek kaşığı ayçiçeği yağını tavada kızdırıp sebzeyi soteleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Hamburgerleri ızgarada iki taraflı kızartın. Servis tabaklarına alıp sotelenmiş sebze ve fesleğen dallarıyla servis yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir