Sebzeli Kavurma

 

Hazırlama süresi: 15 dakika

Pişirme süresi: 40 dakika

4 kişilik

Malzemeler:

500 gr parça kuzu eti

8 arpacık soğanı

Yarım çay bardağı ayçiçek yağı

2 sivri biber

5 mantar

Yarım su bardağı sıcak su

6 dal taze kekik

2 domates

Tuz, karabiber

Yapılışı:

Arpacık soğanların kabuklarını soyun. Biberleri temizleyip şeritler halinde doğrayın. Mantarları temizleyip ortadan ikiye kesin. Domatesleri soyup doğrayın. Ayçiçek yağını ısıtın soğanı kısık ateşte soteleyin. Eti ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Biberleri ve mantarları ekleyin. Sıcak suyu ilave edip ten ce ren in kapağını kapatın. Et ve sebzeler pişinceye kadar tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin. Ocağı kapatmadan önce domates ile tuz ve karabiberi ilave edip 3-4 dakika daha pişirin. Taze kekikle süsleyip servis yapın.

 

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>