Sebzeli ve Tereyağlı Tavuk Eti

sebzelivetereyağlıtavuketi cantamodelleri.biz  Sebzeli ve Tereyağlı Tavuk Eti

Hazırlama süresi: 15 dakika

Pişirme süresi: 25 dakika

4 kişilik

Malzemeler:

80 gr yumuşatılmış tereyağı

2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz

2 yemek kaşığı limon suyu

400 gr tavuk göğüs eti

2 havuç

250 gr taze börülce

1 çay bardağı kavrulmuş badem

Zeytinyağı

Yapılışı:

Tereyağı, maydanoz ve limon suyunu karıştırıp, yağlı kağıt arasında elinizle küçük rulo haline getirin. Buzdolabında dondurun. Tavuk etlerini yağlayıp fırın ızgarasında kızarıncaya kadar pişirin. Havuçları şerit halinde doğrayıp suda haşlayın. Börülceleri kaynayan suya atıp haşlayın ve hemen buzlu suya aktarın. Sebzeleri zeytinyağında soteleyip servis tabağına alın. Bademleri de yağda soteleyip sebzelere ilave edin. Hepsini servis tabağına alın. Üzerine tavuk etini yerleştirin. Maydanozlu tereyağından bir dilim kesip tavuk etlerinin üzerine yerleştirin. Sıcak servis yapın.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>