Şifalı Sebzeler: Bezelye-Bakla

bezelye bakla6 çantamodelleri.biz  Şifalı Sebzeler: Bezelye Bakla

BEZELYE

Kansızlığı giderir, pekliği geçirir.

Taze bezelye çeşitli vitaminler, madeni maddeleri ve bilhassa özel bir alkaloidi ile insanlarda kansızlığa çok fayda verir. Herhangi bir sebeple, kan yapıcı organları (kemik iliği ve dalak) çalışmayan böylece kansızlık çekenlere, taze bezelye çok fayda verir. Açık tencerede en iyisi toprak güveçte, bol suda pişirilen bezelye yemeği çok faydalıdır. Düdüklü tencerelerde pişirilince pişirme özelliğini kaybeder. Bezelye kolay hazmolur ve sellülozu ile bağırsakları çalıştırır, pekliği giderir. Gıda değeri ve insana zarar vermeme bakımından taze bezelye fasulyeden daha üstündür.

bezelye bakla5 çantamodelleri.biz  Şifalı Sebzeler: Bezelye Bakla

BAKLA

İdrar yollarını temizleyen faydalı bir sebzedir.

Taze baklanın hazmı kolaydır. Gıda değeri fazla değildir. Her mideye uygundur. Vücuda çeşitli madeni madde ve vitamin verir.

Taze bakla sürgünleri (çiçekte iken) toplanıp kurutulur ve toz haline getirilerek kavanozda saklanır. İnatçı baş ağrısı, böbrek taşı, böbrek iltihabı, lumbago, siyatik ağrıları, romatizma, mafsallarda (eklemlerde) ürat tuzu birikmesinde: 1 litre suya bu tozdan 40 g. konur ve kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra ateşten indirilir ve bütün gün su yerine içilir.

Taze baklanın taneleri çıkartıldıktan sonra kalan kapçıkları kurutulup ufalanır ve kavanozda saklanır. Böbrekte kum bulunmasında ve idrarda albümin çıkmasında: 1 litre suya 25 gr. konur ve kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra indirilir ve bütün gün su gibi içilir.

Parmak dolamasında: 1 çay bardağı suya biraz bakla yaprağı kuru veya yaş konup kaynatılır ve ılık iken parmak bu suya sokulur.

NOT: Yenilecek bakla kartlaşmamış olmalı. Ayrıca kolay hazmolan çeşitleri yenmelidir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>