Şifalı Sebzeler: Fasulye

fasulye çantamodelleri.biz  Şifalı Sebzeler: Fasulye

FASULYE

Pankreas bezesini ve karaciğeri kuvvetlendirir, Albumin ve şekerde çok fayda verir. Kalbi kuvvetlendirir. Taze fasulye hem besleyici ve hem de şifa değeri fazla olan bir sebzedir. Vücudun çalışmasını, gelişmesini ve tamirini sağlar. Bu bakımdan bedenen ve zihnen çalışanlara iyi bir gıdadır. Genç, ihtiyar herkese uygundur. Pankreas bezesini çalışmaya zorlar, bunun insülin salgısını artırır. Böylece şeker olmayı önler, hastalandıktan sonra ise iyileşmeye yardım eder. Diyabetliler her yemekten önce preste taze fasulyeyi sıkmak suretle 1 tatlı kaşığı suyunu çıkartıp, bir bardak su içinde içmelidirler. Böylece dışardan insülin iğnesine pek lüzum kalmaz.

İdrarda albümin çıkmasında, karaciğer yetmezliğinde kum ve taşta idrar tutukluğunda da taze fasulye çok fayda verir. Bu çeşit hastalıkları olanlar, her sabah yemekle bir fincan taze fasulye suyunu preste çıkartıp, bir bardak su ile birlikte içmelidirler. Bu tedaviye bir süre devam edilir. Taze fasulyenin olmadığı mevsimler için, taneleri olgunlaşmaya başlamış fasulyeler toplanıp, taneleri çıkartılmalı, elde kalan kapçıkları gölgede kurutulup ve dövülerek toz haline getirilir, kavanozda saklanır. Kışın 1 litre suya bundan 1 tatlı kaşığı konur 5 dakika kaynatılır. Bu sudan sabah ve akşam birer çay bardağı içildiğinde albümine iyi gelir. İdrarda albümin çıkmasını önler. Bu su şeker hastalıkları ve karaciğer yetmezliği için de çok faydalı olur.

Taze fasulyede inositol maddesi vardır. Bu madde kalbi ve böbrekleri kuvvetlendirir. Kalbi zayıf olanlara, çarpıntısı bulunanlara taze fasulye çok fayda verir. Fasulye bol suda pişirmeli ve suyu ile birlikte yenilmelidir.

Taze fasulye, bazı hastalık veya zehirlenmelerden sonra meydana gelen, kanda akyuvar miktarının düşmesini önler, böylece bünyenin savunma gücünü artırır.

NOT: Taze fasulye de oksalat vardır. Bu sebeple, romatizma, mafsal (eklem) iltihabı, mafsallarında ürat tuzu birikenler, fasulyenin pişirme suyunu 1-2 defa değiştirmek suretiyle yemelidirler. Böylece zararsız hale gelmiş olur.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>