Şifalı Sebzeler: Kabak

şifalısebzeler kabak4 çantamodelleri.biz  Şifalı Sebzeler: Kabak

KABAK

İdrar yolları rahatsızlıkları; idrar tutukluğu, böbrek ve mesane rahatsızlıkları, prostat bozukluğu; romatizma, kalp, hemoroit, peklik için çok faydalıdır. Kabak denilince daha çok kestane kabağı anlaşılır. Yemek kabağı da aynı tıbbi özelliklere sahiptir. Kabakta yumuşaklık verici çeşitli maddeler yanında bol A vitamini vardır. Kabak ince kıyılır, bol suda haşlanır, bu su yemeklerden önce birer bardak içildiğinde bol idrar söktürür, İdrar tutukluğunu giderir, böbrek ve mesanedeki ağrıları dindirir ve oradaki iltihapların çabuk geçmesine yardım eder. Prostat şişmesi ve ağrısını hafifletir, zamanla düzelmesini sağlar.

Kabak yemeği veya tatlısı mide ve barsağa yumuşaklık verir, pekliği giderir. Hemoroit olanların kolayca dışarı çıkmasına yarar. Barsak iltihabı ve hemoroidin iyileşmesini çabuklaştırır. Bol A vitamini ile oradaki yaralar çabuk iyileşir. Vücuttaki fazla suyu atmak ve sinirleri teskin etmek suretiyle, kabak tansiyonu düşürür. Böylece kalp de yorulmadan çalışma imkanı bulur. Kalp zafiyeti olanlar kabak tatlısını sık sık yemelidir. Yazın bol çeşitli kabak yemeği yenilebilir. Süt içinde bir miktar kabak haşlanır. Elde olunan suya şeker ilave edilerek sıcak içilirse göğsü yumuşatır. Öksürük söktürür.

şifalısebzeler kabak5 çantamodelleri.biz  300x300 Şifalı Sebzeler: Kabak

NOT: Kabak yemeği veya tatlısı ağızda bol tükürükle karıştırıldıktan sonra yutulmalı veya kabak üzerine yemekten sonra biraz sakız çiğneyerek tükrük yutulmalıdır. Bol tükürükle karışmazsa kabak midede kızma, yapar, gaza sebep olur. Gaz kalbi sıkıştırarak rahatsızlık verir

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>