Şifalı Sebzeler: Patates

patates çantamodelleri.biz  300x199 Şifalı Sebzeler: Patates

PATATES

Obezler ve şeker hastaları için bir gıdadır. Bağırsakları, böbrekleri ve kanı temizler; kanın asitliğini giderir.  Patateste bol B vitaminleri ve fazla miktarda potasyum bulunur (1 kg, da 4 gr.). Bu sebeple şeker hastaları ekmek yerine zararsızca bol patates yiyebilirler. Yalnız asıl faydalı olan potasyum maddesinin zayi olmaması için, patatesler külde veya çift tabanlı tencerelerde pişirilmelidir. Suda haşlandığında potasyum ve diğer faydalı tuzları suya geçer ve kaybolur. Şeker hastaları için, yarısı patates, yarısı buğday karışımı ekmek yapılabilir. Patates diyabetlilerin kanını alkali hale getirerek, onların susuzluğunu keser ve hastalıklara dayanıklılığını artırır. Diyabetliler patates yemeye devam ettiklerinde zamanla kendilerini hayli iyi hissederler. Şeker hastaları, aç karnına, taze sıkılmış 1 yemek kaşığı patates suyu içerlerse, çok fayda görürler, kanda şeker seviyesi düşer. Mide ve 12 parmak ülserinde ve mide de asit fazlalığında, inatçı ishallerde, 1 yemek kaşığı patates suyu aç karnına içilmelidir. Bu suyun kokusu nahoştur ve içimi zordur. Bu su havuç, bal veya domates suyu ile karıştırılarak ve biraz da su katarak içilebilir. Bu su karaciğer şişkinliğini de giderir; Safra taşını zamanla döker. Bu tedaviye bir süre devam etmelidir.

Bağırsaklarında çeşitli solucan olanlar, akşam yemeğinde sadece, ceviz yağı ile hazırlanmış patates salatası ile karınlarını doyurup yatmalıdır, 2-3 gün buna devam edildiğinde, büyüklerde ve çocuklarda solucan kalmaz.

İhtiyarlıkta patates yemeğinin ve püresinin hazmı zorlaşır. Bunu kolaylaştırmak için, patates yemeği üzerine, çırpılmak suretiyle, bir yumurtanın beyazı ilave edilmelidir. Çocuklar veya yetişkinler midelerine sert bir şey kaçtığında, hemen patates püresi yemelidirler. Böylece yutulan şey zarar vermeden çıkar.

Göz kapağı şişmesinde; ince patates dilimleri gazlı bez içerisinde göz üzerine konmalı ve 15-20 dakika tutulmalıdır. Bunu 4-5 gün tekrarlamalıdır.

Soğuktan el-ayak çatlamasında, çiğ bir patates lapa şeklinde ezilmeli, bez içerisinde çatlak kısımlara sarılmalıdır.

Ezilmiş patates biraz zeytinyağı ile yoğrularak, yanık, kan çıbanı, tuzlu balgam, hemoroit ve ağrıyan diğer yerlere lapa şeklinde sarılır, kısa zamanda ağrıyı azaltır.

Yanık bir yer, hemen ortasından kesilmiş bir patatesle ovulursa acısı hafifletilir.

Ellerin güzelliğini ve beyazlığını muhafaza için, süt ve gül suyu ilave edilmiş patates püresi, ellere eldiven gibi geceleri sarılarak yatılır.

Ayna ve camları patates dilimi ile silip, su ile yıkamak suretiyle temiz ve parlak hale getirilir.

Halıların rengini tazelemek ve parlatmak için: 2 patates 1 litre suda 2 saat kaynatılıp sonra suyu süzülür. Tozu önceden süpürülmüş halı bu suya batırılmış fırça ile iyice fırçalanır.

NOT: Patates yemeği piştiği gün yenmelidir. Bayatlarsa insanı ishal yapar. Patatesler cücük salmış olmamalıdır. Cücükleşmelerde solanin zehiri meydana gelir ve insanı zehirler. Bunların gözleri çok derinden oyulmalıdır. Patatesin faydalı maddeleri kabuğu civarındadır, bıçakla soymamalı kül veya buharda pişirildikten sonra kabuğu soyulmalıdır. Patates ağızda iyi çiğnenip tükürükle karıştırılmalıdır. Aksi halde hem hazmı zorlaşır ve hem de gaz yapar. Patates mutlaka salata veya soğan ile yenilmelidir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>