Şifalı Sebzeler: Yerelması

yerelması çantamodelleri.biz  Şifalı Sebzeler: Yerelması

Yer elması

Pankreas, ve böbrekler için çok faydalıdır. Süt artırıcıdır.

Yer elmasının şekeri, insüline lüzum göstermeden vücutta depo edilir ve sarf edilir. Bu bakımdan diyabetliler için iyi bir sebzedir. Ayrıca hazmı çok kolay olduğundan çocuklara, hastalara ve ihtiyarlara da faydalıdır. Onları besler. Bol madeni madde verir ve besler. Enerji ve beslenme bakımından patates ayarındadır.

Yer elması vitaminleri ve kalsiyumu ile çocukların boy atmasına ve kemiklerinin iri olmasına yarar.

Emzikli hanımlarda süt miktarını ve sütün besleme değerini artırır.

Yer elmasında yağımsı bir madde vardır, bunun bağırsakları kaygan hale getirir ve pekliği giderir, dışarı çıkmayı kolaylaştırır. Hemoroidi olanlara kolaylık sağlar.

Böbrekleri ve pankreas bezesini çalıştırır. Bol idrar söktürür, kandaki pislikleri dışarı atar. Romatizma ve damla hastalıklarına fayda verir. Kan temizlendiği için cilt güzelleşir.

Pankreas bezesini düzeltir ve çalışmasını artırarak, insülin salgısını artırır. Bu da diyabetliler için çok faydalı olur.

NOT: Yer elması haşlanarak yenir. Yalnız yemeği yapıldığı zaman, ceviz kadar çiğ yer elması bırakmalı ve onu yemek üzerine yemelidir, böylece yemeğin hazmı çok kolaylaşır. Yer elmasını suda pişirmemeli, çift tabanlı tencerede buharda pişirilmelidir, ondan sonra soyulmalıdır.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>