Şifalı Sebzelere: Kuşkonmaz

kuşkonmaz çantamodelleri.biz  Şifalı Sebzelere: Kuşkonmaz

KUŞKONMAZ

Karaciğer ve böbreği çalıştırır. Kanı temizler. Sinirleri kuvvetlendirir. Kalp çarpıntısını giderir. Şeker Hastalarına da faydalıdır.

Kuşkonmazın gıda değeri fazla yoktur, fakat tıbbi değeri çok fazladır. Bol madeni madde ve bazı nitratları vardır bunlarla, çeşitli organlar üzerine çok etkilidir.

Kuşkonmaz böbrekleri çalıştırır ve kalp yetersizliğinden dolayı vücutta toplanan suyu dışarı boşaltır. Kan içindeki pislikleri temizler, mikropları öldürür. Kanı durultur. Böylece yorulmuş ve zayıflamış olan kalp kendini toparlama imkanını bulur. Çarpıntı geçer. Kanı temizlediği için, ciltteki sivilceler ve ekzama geçer. Kuşkonmaz böbrekteki kumu ve taşı zamanla döker. Yeniden taş oluşumunu önler.

Bol fosfor, çeşitli vitamin ve madeni maddeleri ile sinir ve beyin yorgunluğunu giderir. Bu bakımdan fikren çalışanlara çok faydalıdır.

Kuşkonmaz, karaciğer şişliğini giderir ve normal çalışmasına yardım eder.

• Şeker hastaları için de çok faydalıdır. Kanda ve idrarda şeker seviyesini düşürür. Böylece hastaların insülün iğnesine olan ihtiyaçları azalır.

Kuşkonmaz dalağın da dostu bir sebzedir. Dalak tıkanıklığını giderir ve normal vazife görmesini sağlar.

NOT: Kuşkonmaz; böbrek iltihabı, mesane iltihabı, belsoğukluğu olan hastalarla fazla sinirli şahıslara tavsiye edilmez. Kuşkonmazın üzerindeki zar atılmamalıdır, en faydalı maddeler bu kısımda bulunur. Kuşkonmaz iyice yıkanır, incecik kıyılır, az suda haşlanarak yenir. Haşlama suyu atılmaz, çorba yapılarak yenilebilir, çok faydalıdır. 50 gr. kuşkonmaz kökü temiz yıkanıp ince kıyılır ve 1 litre suda 5 dakika kaynatılır, sonra yarım saat bekletilir ve çay gibi içilir. Yukarıda saydığımız birçok faydaları sağlar. Kuşkonmazın uçları da kendisi gibi faydalıdır. Bunlar preste sıkılır ve 100 gr. Kuşkonmaz suyu 200 gr. şekerle hafif ateşte pişirilir (kaynatmadan) ve ufak kapalı şişelerde saklanır. Yukarıda saydığımız rahatsızlığı olanlar bundan her gün sabah-öğle-akşam birer tatlı kaşığı alırlar. Kuşkonmazın çiğ olarak suyu çıkartılıp, elma veya şekerli su içinde içilebilir ve en çok faydayı da böyle sağlar.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>