Tane Biberli Karides

Servis: 2-4 kişilik

MALZEMELER

8-12 adet büyük boy ayıklanmış karides

1 çay kaşığı üzüm sirkesi

2 yemek kaşığı soya sos

1 yemek kaşığı oyster sos (istiridye sosu)

1 yemek kaşığı mısır nişastası

2 yemek kaşığı soğuk su

1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil

2 diş sarımsak

2 yemek kaşığı renkli tane biber

1 fiske tuz

1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber

1 yemek kaşığı sıvıyağ

1 su bardağı et suyu

YAPILIŞI

Karidesleri sirkeli kaynar suda 1 dakika haşlayın, süzün ve soğuk su dolu bir kaba alın. Böylece karideslerin diri kalmasını sağlayacaksınız. Soya sos, oyster sos, soğuk suda eritilmiş mısır nişastası, zencefil, biberler, tuz ve et suyunu birlikte karıştırın. Ezilmiş sarımsakları hafif kızdırılmış sıvıyağda soteleyin ve içerisine soya sos karışımı ilave edin. Sos koyulaşıp, şeffaflaşana kadar pişirin. Bu, yaklaşık beş dakika sürecek. Haşlanmış karidesleri soğuk sudan alın ve sos ile 2-3 dakika soteleyin.

Afiyet olsun.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>