Tavuk Etli, Kavrulmuş Ceviz Çorbası

tavuketlikavrulmuşcevizçorbası1 cantamodelleri.biz  300x100 Tavuk Etli, Kavrulmuş Ceviz Çorbası

Hazırlama süresi: 10 dakika

Pişirme süresi: 25 dakika

4 kişilik

Malzemeler:

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

1 soğan

1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

300 gr kemiksiz tavuk budu

1.5 yemek kaşığı un

4 su bardağı su

2-3 dal maydanoz

Tuz, karabiber

Üzeri için

Tereyağı

Kırmızı pul biber

Yapılışı:

Tereyağı ve ayçiçek yağını tencerede ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip kavurun. Soğan yumuşayınca cevizi ilave edin. 2-3 dakika sonra tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız tavuk etlerini ilave edin. Tavuk etleri pişmeye yakın unu ilave edip karıştırın. Son olarak su, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Tavuk etleri pişince çorbayı ocaktan alıp üzerine tereyağında kızdırılmış kırmızıbiber döküp servis yapın.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>