Tavuk Etli Kereviz Dolması

 

Hazırlama süresi: 35 dakika

Pişirme süresi: 45 dakika

4 kişilik

Malzemeler:

4 kereviz

2 tavuk göğüs eti

1 su bardağı su

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 soğan

2 domates

2 sivri biber

Tuz

Karabiber

4 kiraz domates

Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Beşamel sos için:

2 yemek kaşığı un

1.5 su bardağı süt

30 gr tereyağı

Tuz

Yapılışı:

Kerevizin kabuklarını soyup içlerini çıkartın. Limonlu suda hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın. Sudan çıkartarak soğumaya bırakın. Domates ve biberleri küp şeklinde doğrayın. Soğanı küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Küp doğranmış tavuk ederini ekleyip 5 dakika pişirin. Domates, biber ve su ilave edip kısık ateşte kapağı kapalı olarak 30 dakika pişirin. Kerevizleri fırın kabına dizin. Tavuk etli karışımı içlerine paylaştırın. Tereyağını eritin. Un ekleyip, rengi sararıncaya kadar kavurun. Sütü azar azar ekleyerek karıştırın ve koyulaşıncaya kadar pişirin. Bunu tavuk eti kerevizlerin üzerine gezdirin. Rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. Üzerlerine birer kiraz domates yerleştirin ve 190 dereceye ayarlanmış fırında 10-15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>