Üç Peynirli ve Tavuk Etli Makarna

 

Hazırlama süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 25 dakika

4 kişilik

Malzemeler:

1 paket makarna

1 demet körpe ıspanak

450 gr tavuk göğüs eti

400 gr doğranmış domates

200 ml rendelenmiş domates

100 ml domates püresi

45 ml zeytinyağı

200 gr mantar

10 ml sirke

2 dal dereotu

Yarım limon

3 dal taze fesleğen

2 diş sarımsak

40 gr rendelenmiş gravyer peyniri

40 gr rendelenmiş parmesan peyniri

75 gr mozzarella peyniri

Kuru fesleğen

Taze çekilmiş karabiber

1 küp şeker

Tuz

Yapılışı:

Ispanakları yaprak yaprak ayıklayın. Tavuk ederini kuşbaşı doğrayın. Mantarları temizleyip doğrayın ve limonlu suda bekletin. Fesleğeni şeritler halinde kesin. Mozzarellayı küp küp kesin. Dereotunu doğrayın. Sarımsakları dilimleyin. Tencereye 30 ml zeytinyağı alın. Sarımsakları ilave edip renkleri dönene kaçlar kavurun. Domatesleri tencereye ekleyin. Tuz, karabiber ve şeker ekleyerek 1O dakika kadar pişmeye bırakın. Makarnayı bol tuzlu suda haşlayın. Son 1 dakika kala ıspanak yapraklarını ekleyip süzün. Küçük bir tavaya kalan zeytinyağını alın. Isınınca mantarları süzerek ekleyin ve sularını salıp çekene kadar pişirin. Sirke, dereotu, tuz, karabiber ekleyip 3 dakika kadar pişirin. Ateşten alıp domatesli sosa  ekleyin.  Tavuk etlerini yağsız tavada kuru fesleğen ile soteleyin. Makarnayı domatesli sos, taze fesleğen ve mozzarella peyniri ile karıştırın. Isıya dayanıklı fırın kabına alıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Rendelenmiş peynir serpiştirip 3-4 dakika daha pişirin.

 

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>