Yiyecek nasıl enerjiye dönüşür?

İnsan vücudu, milyonlarca hücreden meydana gelen ve her hücrenin farklı
bir göreve sahip olduğu son derece kompike bir sistemdir. Tüm bu hücrelerin
enerjiye ihtiyaçları vardır. Bir şeyler yediğinizde, bunlar sindirim sistemi
tarafından parçalanarak moleküller halinde hücrelere gönderir. Ve hücrelerdeki
rnitokondriler de onları belli bazı besinler ve enzimlerin de yardımıyla enerjiye’
çevirir. Fakat modern yaşam koşulları, kötü diyet, yetersiz uyku ve stres gibi
faktörler, vücudun enerji üretimi için ihtiyaç duyduğu bazı besinlerden mahrum
kalmasına sebep olur. •

Meyve suları hakkında crop Yiyecek nasıl enerjiye dönüşür?
Enerji üretimi için sistemin ihtiyaç duyduğu en önemli besinler B grubu
vitaminier, C ve E vitaminieri, demirle B pantotenik asittir. Aşağıda bu besin
maddeleri açısından en zengin kaynaklar yer alıyor.
Tiomin (B LL: Karabuğday filizleri, sarımsak, ayçiçeği çekirdekleri ve fındık,
fıstık gibi kuruyemişler.
Ribaflavin (B 2L: Koyu yeşil yapraklı sebzeler, maydanoz, brekoli ve kuru erik.
Niasin (B 3)’ Kahverengi pirinç, fıstık ve yulaf kepeği.
Biotin (B 7): Havuç, marul, domates ve pozı.
Folik asit (B 9): Kuşkonmaz, böğürtlen, karalahana, lahana ve ıspanak.
C vitamini: Kuşkonmaz, brekoli. turunçgiller, karalahana, mango, papaya,
maydanoz, çilek ve kavun.
E vitamini: Kuşkonmaz, havuç, ıspanak, domates ve kavun.
Demir: Elma, böğürtlen, pancar, yeşil yapraklı sebzeler. havuç, brokoli,
lahana, karnabahar, maydanoz, ananas, çilek ve pozı.
Pantotenik osit: Brokoli, karnabahar, karalahana.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>