Yoğurt Soslu Ekmek Köftesi

 

Hazırlama süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 25 dakika

4 kişilik

Malzemeler:

1 bütün bayat ekmek

100 gr. Beyaz peynir

2 taze soğan

1 yumurta

Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı pul biber

3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz

Kızartmak için:

Ayçiçek yağı

Sos için:

1 su bardağı yoğurt

1 yemek kaşığı süzme yoğurt

1 diş sarımsak

1 salatalık

2 yemek kaşığı kıyılmış nane

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

Yapılışı:

Ekmeği ıslatıp geniş bir kaba alın. Diğer malzemeleri ekleyip yoğurun. Hamurdan parçalar kopartıp parmak şeklinde köfteler hazırlayın. Tavada kızgın yağda kızartın. Yoğurtları bir kapta çırpın. Sarımsak ve salatalığı rendeleyin. Tuz, kıyılmış nane ve zeytinyağı ekleyip karıştırın ve köftelerle servis yapın.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>