Yoğurt Terbiyeli Tavuk Yahni

 

Hazırlama süresi: 35 dakika

Pişirme süresi: 40 dakika

4 kişilik

Malzemeler:

500 gr kemiksiz tavuk but

500 ml sıcak su

Yarım su bardağı zeytinyağı

4 diş sarımsak

100 gr arpacık soğan

2 patates

2 havuç

1 su bardağı süzme yoğurt

1 yumurta

1 tatlı kaşığı un

Taze çekilmiş karabiber

Tuz

Yapılışı:

Zeytinyağını geniş bir tencereye alın ve ısıtın. Soğan ve sarımsakları temizleyip bütün olarak tencereye ekleyin. Pembeleşinceye kadar kavurun. Tavuk etlerini iri kuşbaşı doğrayın ve tencereye ilave edip karıştırın. Patatesleri soyup tavuk etiyle aynı boyda küp küp doğrayın. Havuçları temizleyip 2 cm’lik parçalar halinde dilimleyin. Patates ve havuçları tencereye ekleyip karıştırın. Üzerlerine bir miktar tuz ilave ettikten sonra suyunu ekleyin ve kaynamaya bırakın. 10 dakika kadar kaynatıp ateşi kısın. Diğer yanda yoğurt, yumurta ve unu bir tel çırpıcı ile çırpın. Tavuğun suyundan azar azar yoğurtlu karışıma ilave ederek karıştırın ve ısılarını eşitleyin. Isıları eşitlendikten sonra yoğurdu karışımı tencereye alın. Biraz daha tuz ve karabiber ilave edin. Bir taşım kaynatıp ocağı kapatın. Sıcak servis yapın.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>