Yumurtalı Yufka Kızartması

 Hazırlama süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 20 dakika

6 kişilik

Malzemeler:

2 yufka

2 yumurta

1 su bardağı su

Kızartmak için:

1 su bardağı Ayçiçek yağı

Yapılışı:

Yufkayı mutfak tezgahına yayın. Bir yumurtanın akını ayırın. Sarısını fırça yardımıyla yufkanın her tarafına sürün. Yufkayı her iki tarafından tutarak 3 cm. kalınlığında katlayarak sonuna kadar devam edin. Elde ettiğiniz uzun yufkayı 4’er cm. uzunluğunda kesin. Aynı işlemi diğer yufkaya da uygulayın. Ayçiçek yağını tavada ısıtın. Diğer tarafta bir kaba su aktarın. Hazırladığınız yumurtalı yufkaları önce bu suya batırın sonra kızgın yağda kızartın. Sıcak servis yapın. İsteğe göre yufkaların içine maydanoz, beyaz peynir ve kırmızı pul biberle hazırlayacağınız harcı da ilave edebilirsiniz.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>