Zeytinli Ekmek

 

Hazırlama süresi: 40 dakika

Pişirme süresi: 45 dakika

6 kişilik

Malzemeler:

1 soğan

2 yemek kaşığı zeytinyağı

150 gr. Siyah zeytin (çekirdeksiz)

3,5 su bardağı un

1 çay kaşığı tuz

10. instant maya

1 çay kaşığı kekik

1 çay kaşığı kırmızı pul biber

1 su bardağı ılık su

Yapılışı:

Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Un, kekik, tuz, maya, pul biber, zeytinler ve kavrulmuş soğanı bir harmanlayın. Üzerine ılık su ekleyip yoğurun. Gerekirse un ve su artırın. Unlanmış tezgahta hamuru 5 dakika yoğurun. Üzerine nemli temiz bir bez örterek 40 dakika bekletin. Baton kek kalıbını zeytinyağı ile yağlayın. Hamuru tekrar hafif yoğurup yerleştirin. Üzerine nemli bez örterek iki katı olacak şekilde kabarıncaya kadar bekletin. Hamurun üzerine bıçakla çizikler derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. Soğuyunca dilimleyerek servis yapın.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>