Zeytinyağlı Enginar Tarifi

MALZEMELER

5 adet enginar

10 adet arpacık soğanı

2-3 adet havuç

3-4 su bardağı su

2-3 adet patates

Yarım çay bardağı bezelye

Terbiyesi için:

Yarım su bardağı un

1 adet limon suyu

2 adet yumurta sarısı

TARİFİ

Tencereye zeytinyağını koyun, arpacık soğanlarını orta ateşte kavurun. Küp şeklinde doğradığınız havuçları ekleyin. Havuçlar piştikten sonra patatesleri ilave edin. 3 bardak suyu ekleyip karıştırın. Malzemeleri biraz kaynattıktan sonra enginarları, bezelyeyi, tuz ve şekeri ilave edip karıştırın. Terbiyesi için ayrı bir kapta un, yumurta sarıları ve limon suyunu çırpın. Bir bardak soğuk suyu da ilave ederek iyice karıştırın. Terbiyeyi enginarların içine süzgeç kullanarak dökün ve 30 dakika kısık ateşte pişirin. Soğuk servis edin.

zeytinyağlıenginar_cantamodelleri

zeytinyağlıenginar_çantamodelleri.biz

 

zeytinyağlıenginar_çantamodelleri.biz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir