Zeytinyağlı Havuç Dilimleri

zeytinyağlıhavuçdilimleri

Hazırlama Süresi: 10 dakika

Pişirme Süresi: 20 dakika

4 kişilik

Malzemeler:

500 gr havuç

1 diş sarımsak

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı toz şeker

1.5 çay bardağı su

Tuz

Sos için

Yarım limonun suyu

Yarım çay kaşığı kimyon

Tuz

Yarım çay kaşığı toz kırmızıbiber

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Sunum için

Maydanoz

havuçdilimi

Yapılışı:

Havuçların kabuklarını soyun. 1 cm kalınlığında verev olarak dilimleyin. Sarımsağı rendeleyip zeytinyağı, tuz, şeker ve havuçlarla birlikte tavaya alın. Orta ateşte 2-3 dakika pişirin. Üzerine suyu ekleyin. Tavanın kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. Suyunu iyice çekince ocaktan alıp soğumaya bırakın. Sosu için küçük bir kasede limon suyu, kimyon, tuz, zeytinyağı ve kırmızı toz biberi karıştırıp havuçların üzerine gezdirin. Maydanozla süsleyerek servis yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir