Zeytinyağlı Havuç Dilimleri

zeytinyağlıhavuçdilimleri 300x213 Zeytinyağlı Havuç Dilimleri

Hazırlama Süresi: 10 dakika

Pişirme Süresi: 20 dakika

4 kişilik

Malzemeler:

500 gr havuç

1 diş sarımsak

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı toz şeker

1.5 çay bardağı su

Tuz

Sos için

Yarım limonun suyu

Yarım çay kaşığı kimyon

Tuz

Yarım çay kaşığı toz kırmızıbiber

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Sunum için

Maydanoz

havuçdilimi 300x173 Zeytinyağlı Havuç Dilimleri

Yapılışı:

Havuçların kabuklarını soyun. 1 cm kalınlığında verev olarak dilimleyin. Sarımsağı rendeleyip zeytinyağı, tuz, şeker ve havuçlarla birlikte tavaya alın. Orta ateşte 2-3 dakika pişirin. Üzerine suyu ekleyin. Tavanın kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. Suyunu iyice çekince ocaktan alıp soğumaya bırakın. Sosu için küçük bir kasede limon suyu, kimyon, tuz, zeytinyağı ve kırmızı toz biberi karıştırıp havuçların üzerine gezdirin. Maydanozla süsleyerek servis yapın.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>